Hvilke farge på sko velger du til dressen?

Det er mye kutyme når det kommer til valg av farge på sko til dress. 

Spør du Eivind Hellstrøm, skal en ikke ha brune sko på seg etter 1830. For min egen del, er ikke dette jeg følger slavisk i hverdagen. Om jeg dog blir invitert på slottet, ville jeg nok etterfulgt denne regelen, men det jeg i hovedsak tenker på når jeg velger type sko og farge på sko, er hva jeg selv syns passer og matcher best.

Sort dress:
Her mener jeg sorte sko passer best. 

Valgmulighetene på sko er også her avhengig av formen på buksene nede. Det passer seg med klassiske sorte lakksko, boots eller en mellomting mellom disse. 

En kan også, til den rette anledningen, leke seg med vans eller hvite sko. Det viktige da er at disse skoene er rene og ikke slitte. Slitte sneakers til dress, vil aldri passe seg. Det kan likevel passe seg med hvite sneakers, eller All Star sko til de fleste dresser, men her må man se an anledningen.

 

Blå dress:

Her vet jeg mange mener sort er eneste måte å gå. Jeg mener det avhenger av blånyansen i dressen. Veldig mørk blå, kan kanske sorte sko fungere best. Jeg synes likevel det er finest med brune sko til blå dress, bare de ikke blir for lysebrune. 

Personlig, mener jeg noen vellagede mørke brune sko, som de vi har fra Ahler i butikk er perfekte både til den blå, grå og grønne dressen. 

Også til blå dress er brune eller sorte boots, en mulighet. Det sammer er å leke seg med hvite sneakers, men igjen - etter anledning. 

 

Grå dress:

Egentlig det samme prinsippet som på blå dress. Jeg synes mørke brune sko er fint, men om anledningen tilsier det, er sorte sko - enten vanlige sorte lakksko, eller boots, noe en kan kombinere med en grå dress. 

Også til grå dress, kan hvite sneakers fungere, men som sagt til det kjedsommelige, så er det viktig å velge den varianten til rett anledning. 

Andre farger:

Til høsten får vi inn en grønn dress på Davaka. Dette er en leken farge, og da er det lov å leke seg med sko også. Jeg synes et par hvite, kule sneakers til en grønn dress er ekstremt kult. Det går også med brune sko, og jeg vil nok anta at disse brune sneakersene fra TGA by Ahler, vil fungere rimelig perfekt. 

Om dressen er hvit eller lys, kan semskede loafers være et alternativ, i tillegg så kan også sneakers da være kult. Mokkasiner vil også fungere fint til de lyse variantene i dresser - i forskjellige farger og nyanser. 

Huskeregler:

1. Om du kjører en klassisk sort eller mørk grå dress, er det mest vanlige å gå for sorte sko i forskjellige varianter. Du kan ha brune sko, men som regel vil det passe best med sorte. Til rett anledning, kan du også leke deg med hvite, rene og ikke slitte sneakers. 

2. En lys blå eller lys grå dress, kan du velge mellom brune og sorte sko. Også her kan du kjøre på med hvite sneakers - om anledningen ikke er formell. 

3. Fargen på beltet må være den samme som skoene, så lenge du da ikke bruker sneakers. Til hvite sneakers, ville jeg ideelt sett hatt en dress uten belte. men til sort dress eller mørk grå dress, ville jeg brukt sort belte. Lys grå og lys blå, ville jeg valgt brunt belte. 

 


You may also like

Example blog post
Example blog post
Example blog post